Hoe is het om te ondernemen met je partner

Hoe is het om te ondernemen met je partner

Mensen die ons kennen weten waarschijnlijk wel waar de naam ‘Boli’ vandaan komt. Maar mensen die ons niet persoonlijk kennen, misschien niet direct. Wij zijn Bob en Linda en dat staat voor Bo(b)Li(nda). Want ja, wij ondernemen en leven samen.

Bob werkt naast Boli ook nog bij de NOS (op de sportvloer). Daardoor zijn de rollen binnen Boli wel een beetje gewijzigd en liggen de meeste opdrachten bij mij (Linda). Maar zo hebben we allebei onze expertises en houdt Bob zich nu vooral bezig met de technische kant van de websites die we bouwen.

MAAR HOE IS DAT NOU, ONDERNEMEN MET JE PARTNER?
Ik kan me voorstellen dat niet ieder stel dit kan. Wij kunnen gelukkig heel goed samenwerken en zitten meestal op een lijn. Maar het is ook zeker een uitdaging. Want je hebt je werk altijd allebei ook thuis, je werkt makkelijk in de avond samen nog even door en hebt het er continu over. Als het druk is komt er ook zo nu en dan zeker wat irritatie bij kijken en is het belangrijk dat we alles weer even goed op een rijtje zetten. Maar ook elk succes kunnen we samen vieren en delen.

Het is vooral belangrijk om werk en privé gescheiden te blijven houden en goed naar elkaar te luisteren. We hebben in huis een kamer die dient als kantoor. Hier hebben we een lang bureau waar we samen aan kunnen zitten, met fijne bureaustoelen. Maar we werken ook vaak gewoon vanaf de bank of eetkamertafel. Maar doordat we op meerdere plekken in huis kunnen werken, kunnen we ons ook makkelijk terug trekken als we wat geconcentreerder willen werken. Zo heeft Bob geen last van mijn geklets en ik geen last van Bob zijn continu getik en gefluit.

Nou vraag je je misschien af of Bob niet ook fulltime voor Boli wil werken? En dat antwoord is: nee. Dit is ook nooit de intentie geweest. Werken bij Studio Sport is altijd een droom geweest van Bob en hij werkt daar dan ook met heel veel plezier. Ook heeft het nog een extra voordeel… Bob heeft nog standaard zijn vaste inkomen, waardoor we financieel altijd safe zitten.

Zit je er ook aan te denken om met je partner te ondernemen? Dan deelt Tony Robbins nog een aantal tips die we graag met je delen: https://www.tonyrobbins.com/career-business/entrepreneurial-couples/

 

Werk jij ook samen met je partner? Dan zijn wij benieuwd naar jouw ervaring en tips hierin.

 


Wil je nog meer over ons weten? Lees dan deze blog.