Is een visitekaartje nog wel van nu?

Is een visitekaartje nog wel van nu?

Tegenwoordig gaat heel veel online, maar wij vinden dat een visitekaartje nog steeds onmisbaar is. Ze komen altijd nog goed van pas tijdens een afspraak, lezing of op andere events. Een visitekaartje is, naast jezelf, een eerste indruk die je achterlaat en die kan weer leiden tot meer. Heb jij nog een visitekaartje en deel je ze ook nog wel eens uit?

We delen graag wat redenen waarom ook in 2019 een visitekaartje onmisbaar is en blijft en hoe je niet tussen al die andere visitekaartjes belandt. 

Het is de snelste en makkelijkste manier om je gegevens te delen. Door het geven van een visitekaartje ben je er meer bewust van, dan dat je het noteert in je telefoon. Daarnaast doet een visitekaartje het altijd, je hebt niet te maken met internet of een lege batterij. 

Bij een event vertel je over je bedrijf, wat je doet, wat je voor iemand zou kunnen betekenen, etc. Als je iemand hebt overtuigd, iemand interesse heeft wil je natuurlijk je gegevens geven. Dan is het visitekaartje net nog die extra presentatie van je bedrijf. Daarom is het ook heel belangrijk hoe je visitekaartje eruit ziet. Hoe gaan mensen jouw onthouden? En hoe kom jij niet tussen al die andere visitekaartjes terecht? Maak het persoonlijk, geef je visitekaartje een gezicht (letterlijk). Ga voor een persoonlijk visitekaartje met een foto erop. Als ze je visitekaartje dan weer zien, herinneren ze het gezicht er weer achter en kunnen ze het weer koppelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je hier een professionele foto gebruikt en niet een simpele selfie!

Het is dus ook zeker een uithangbord en reminder voor een later moment: promotiemateriaal dus. Hoe creatiever, hoe meer impact je kunt maken. Er zijn genoeg creatieve ideeën op Pinterest te vinden. Wij hebben er hier een aantal voor je verzameld! 

Wij zijn benieuwd hoe jouw visitekaartje eruit ziet. Deel je die met ons?