Instagram stories maken zonder ontwerpprogramma

Naast GIFs kun je ook nog hele toffe dingen met de achtergrond en andere stickers. De onderstaande stories hebben wij namelijk in Instagram gemaakt met allemaal losse onderdelen. Hier heb je geen Adobe programma’s, Canva of wat voor ontwerpprogramma voor nodig. En ook uitgebreide kennis is absoluut niet nodig.


In deze blog leggen we je uit hoe jij dit zelf kunt doen en hoe je op die manier je Instagram Stories ook kunt versterken, naast customized GIFs. Je gaat het volgende doen:

Stap 1:
Zorg dat je een achtergrondje hebt. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn, of een leuk patroontje of gewoon een vette kleur. (LET OP! Je mag niet zomaar beelden van Google halen. Waar je wel foto’s vanaf kunt halen lees je in deze blog: KLIK)
En naast achtergrondjes heb je ook een aantal stickers nodig. Werk je bijvoorbeeld veel met cirkels? Dan kunnen dit deze cirkels zijn. Hierbij is het belangrijk dat de achtergrond transparant is. Om je al een beetje te helpen hebben wij een aantal achtergrondjes en stickers gemaakt die je gratis kunt gebruiken.

 

DOWNLOAD HIER GRATIS DE BOVENSTAANDE TEMPLATES!

Je wordt automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief. We zullen je zeker niet spammen met mails, maar je bent wel als eerst op de hoogte van nieuwe diensten en exclusieve aanbiedingen! Je kan op elk moment ook weer uitschrijven.

Stap 2:
Als je een foto vanuit je feed in je Stories deelt en een achtergrond wilt gebruiken, plaatst die deze automatisch boven de foto en dit wil je niet. Daarom moet de achtergrond een transparant deel hebben zodat je de foto er onder kunt aanklikken en deze er weer boven komt te staan. Dit kun je doen met de app ‘Over’Dit is niet nodig als je een foto vanuit je ‘Fotos’ kopieert. 

Stap 3:
Heb je de app gedownload? Meld je aan en klik vervolgens op ‘+’, kies bij ‘backgrounds’ voor ‘transparant’. Vervolgens kies je ‘story’ en druk je rechtsboven op het vinkje. Hier kies je vervolgens ‘image’ en selecteer je je jouw foto’. Trek de foto net zo groot als het hele vlak en kies daarna ‘mask’. Zet nu een stip op de plek waar je uiteindelijk de foto gaat plaatsen. Klik vervolgens weer op het vinkje en sla de foto op door op het icoontjes rechtsboven te klikken. Sla de afbeelding gewoon op je telefoon op, dus niet kiezen voor Instagram.

Stap 4:
Ga nu naar Instagram en deel een foto in je Stories of kies een foto vanaf je telefoon die je wilt gebruiken. Ik gebruik in dit voorbeeld een foto van mijn feed die ik in de Stories deel.

Stap 5:
Ga nu naar je Foto’s op je telefoon. En klik op het icoontje links onder (bij iPhone) en kies voor ‘Kopieer foto’.

Stap 6:
Nu ga je weer terug naar Instagram waar je Story nog open staat. Er komt nu automatisch een pop-up met ‘sticker toevoegen’. Daar klik je op want dan word je achtergrond toegevoegd.

Stap 7:
Je foto trek je zo groot dat die hele achtergrond bedekt. Je foto zit er nu onder maar die wil je erboven. Doordat je net een gaatje in de achtergrond hebt gemaakt heb je de mogelijkheid om op de foto te klikken die nu op de achtergrond staat. Als je dit doet komt je foto er automatisch boven te staan.

Stap 8:
Op dezelfde manier ga je nu stickers toevoegen. Dit is wel iets makkelijker omdat deze niet op de achtergrond maar op de voorgrond moeten komen. Als je de foto’s weer op je telefoon hebt opgeslagen, kopieer je deze weer vanuit je foto’s en plak je deze vervolgens weer in Stories. Je kunt het hier vergroten/verkleinen en slepen waar je het wilt hebben.
Naast lay-overs kun je op deze manier ook nog extra foto’s toevoegen.

Wil je nou achtergrondjes en stickers die perfect aansluiten bij je branding? Dan helpen wij naast de GIFs je er graag mee. Alle pakketten vind je hier.