Instagram stories maken zonder ontwerpprogramma

Naast GIFs kun je ook nog hele andere toffe dingen in je Instagram stories gebruiken. Denk hierbij aan een achtergrond en andere stickers. De onderstaande stories hebben wij namelijk in Instagram gemaakt met allemaal losse onderdelen. Hier heb je geen Adobe programma’s, Canva of wat voor ontwerpprogramma dan ook voor nodig. Ook uitgebreide kennis is hiervoor absoluut niet nodig.

INSTAGRAM STORIES MAKEN MET ACHTERGRONDJES EN STICKERS

In deze blog leggen we je uit hoe jij dit zelf kunt doen en hoe je op die manier, naast de customized GIFs, je Instagram Stories kunt versterken.

STAP 1:
Zorg dat je een achtergrondje hebt. Dit kan bijvoorbeeld een foto zijn, of een leuk patroontje of gewoon een vette kleur (LET OP! Je mag niet zomaar beelden van Google halen. Waar je wel foto’s vanaf kunt halen lees je in deze blog: KLIK). Het tofst is natuurlijk als je een achtergrondje hebt die past bij je branding.

Naast achtergrondjes heb je ook een aantal stickers nodig. Werk je bijvoorbeeld veel met cirkels vanuit je huisstijl? Dan kunnen dit deze cirkels zijn. Hierbij is het belangrijk dat de achtergrond transparant is.

Om je al een beetje te helpen hebben wij een aantal achtergrondjes en stickers gemaakt die je hieronder gratis kunt downloaden.

DOWNLOAD HIER GRATIS DE BOVENSTAANDE TEMPLATES!

Je wordt automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief. We zullen je zeker niet spammen met mails, maar je bent wel als eerst op de hoogte van nieuwe diensten en exclusieve aanbiedingen! Je kan op elk moment ook weer uitschrijven.

STAP 2:
Om straks de achtergrondjes goed te kunnen gebruiken moet je eerst een transparant deel in je achtergrond maken. Dit doe je zodat je straks de foto die er onder zit kunt aanklikken en deze foto er weer boven komt te staan. Dit kun je doen met de app ‘Over’.

STAP 3:
Heb je de app gedownload? Meld je aan en klik vervolgens op ‘+’, kies bij ‘backgrounds’ voor ‘transparant’. Vervolgens kies je ‘story’ en druk je rechtsboven op het vinkje. Hier kies je vervolgens ‘image’ en selecteer je je jouw foto’. Trek de foto net zo groot als het hele vlak en kies daarna ‘mask’. Zet nu een stip op de plek waar je uiteindelijk de foto gaat plaatsen. Klik vervolgens weer op het vinkje en sla de foto op door op het icoontjes rechtsboven te klikken. Sla de afbeelding gewoon op je telefoon op, dus niet kiezen voor Instagram.

STAP 4:
Deze stap is alleen voor iPhone-gebruikers. Er zijn twee mogelijkheden. De eerste is als je een foto vanuit je tijdlijn wilt delen. Als je deze foto in je stories gedeeld hebt staan (nog niet plaatsen), ga je vervolgens naar je foto’s op je telefoon. Klik op het icoontje linksonder en kies voor ‘Kopieer foto’. Nu ga je weer terug Instagram waar je storie nog open staat. Er komt nu automatisch een pop-up met ‘sticker toevoegen’ in beeld. Daar klik je op want dan wordt je gekopieerde achtergrond toegevoegd.

Je foto trek je zo groot dat die de hele achtergrond bedekt. Je foto zit er nu onder maar die wil je erboven. Doordat je net een gaatje in de achtergrond hebt gemaakt heb je de mogelijkheid om op de foto te klikken die nu op de achtergrond staat. Als je dit doet komt je foto er automatisch boven te staan.

Een andere optie is om nu nog een foto of sticker (wat een sticker is, leggen we uit in deze blog) in je stories te plakken. Dit doe je uiteindelijk op dezelfde manier. Je gaat weer naar je foto’s op je telefoon en kiest de foto die je wilt gebruiken. Je klikt weer op het icoontje linksonder en kiest voor ‘kopieer foto. Je gaat weer terug naar Instagram waar je storie nog open staat en klikt weer op ‘sticker toevoegen’.
Let wel op dat je tussendoor geen andere foto aanklikt, dan komt deze namelijk weer bovenaan te staan.

STAP 5:
Deze stap is alleen voor Android-gebruikers. Download nu eerst de app ‘toolkit for Instagram-gbox’ en open de app nadat deze is gedownload. Sta toe dat via instellingen dit extra toetsenbord wordt geactiveerd. Verander vervolgens binnen Instagram van toetsenbord en kies voor ‘gbox keyboard’. Tap op het fotoicoon met de landschappen (rechts van de GIFs). Je ziet nu de foto’s uit je filmrol verschijnen. Hier kun je de foto selecteren die je wilt gebruiken

Op deze manier kun je zowel achtergrondjes als stickers toevoegen aan je storie (wat een sticker is, leggen we uit in deze blog). Let wel op dat je tussendoor geen andere foto aanklikt, dan komt deze namelijk weer bovenaan te staan.

Wil je nou achtergrondjes en stickers die perfect aansluiten bij je branding? Daar helpen wij je graag mee. Ook kan je bij ons je eigen GIFs laten maken. Alle pakketten vind je hier.