Alles wat je moet weten over de Instagram GIFs, stickers en achtergrondjes

We krijgen steeds vaker vragen over de Instagram GIFs en het verschil met stickers, achtergrondjes en wat je er nou precies mee kunt. Daarom leggen we dat in deze blog aan je uit.

GIFS
Een GIF is een bewegende afbeelding. GIF is de afkorting van graphics interchange format, een grafisch bestandsindeling met pixels. GIF ondersteunt kleuren, verschillende resoluties, animatie en een transparante achtergrond. Er zijn dus heel veel mogelijkheden.
Deze GIFs gebruik je in je Instagram stories.

Je maakt een foto of video en vervolgens klik je op het vierkante icoontje met een gezichtje erin rechts bovenin. Hier krijg je heel veel opties en kies je voor GIF. Hier zoek je op de naam die we jouw GIFs meegeven. In ons geval is dat dus ‘bolimedia’. Daarna kan je er zoveel als je wil gebruiken in je Instagram stories. Je kunt gaan voor de basic GIFs, aansluitend bij jouw branding. Maar het is natuurlijk ook te gek voor tijdens een event. Klik hier voor wat voorbeelden voor andere.

GREEN SCREEN GIFS
Dan heb je naast de ‘gewone’ geanimeerde GIFs ook nog de toffe green screen GIFs. Dat zijn GIFs waar je zelf zichtbaar op bent. Van alle kanten horen we al dat het goed is om persoonlijk te zijn op Instagram en wat meer jezelf te laten zien. Hoe kan dat nog makkelijker en leuker dan met de green screen GIFs?
We nemen deze GIFs op bij onze locatie in Utrecht, bewerken deze en maken hier uiteindelijk een GIF van die we uploaden op jouw account. Zorg dus dat je kleding herkenbaar is met bijvoorbeeld je logo erop en gebruik attributen die horen bij jouw werkzaamheden. Heb je geen idee wat leuk bij jou past? We denken graag met je mee.

ACHTERGRONDJES
Over achtergrondjes hebben we al een keer een blog geschreven. Je kunt namelijk met achtergrondjes, passend bij jouw branding, je Instagram stories nog leuker en vooral herkenbaarder maken. Deze blog lees je hier.
Je kunt natuurlijk voor een speciaal event een bijbehorend achtergrondje maken of als je je Instagram stories samen met iemand anders beheerd. Gebruik dan allebei net een andere achtergrond zodat het direct duidelijk is wie er op dat moment iets plaatst. Zo is het op nog veel meer manieren in te zetten en denken we graag met je mee.

STICKERS
Hier is nog wel eens verwarring bij, want wat is nou het verschil tussen stickers en GIFs? Zoals we eerder vertelde zijn GIFs bewegende afbeeldingen en stickers zijn dat niet. Ook over stickers hebben we in deze blog (KLIK) al meer verteld. De stickers kun je ook gebruiken om je branding nog meer naar voren te laten komen. Heb je een bepaald beeldmerk? Die kun je naast GIF natuurlijk als sticker gebruiken. Op deze manier creeer je wat meer lagen in je Instagram stories.

HIGHLIGHT ACHTERGRONDJES
Op je eigen Instagram account kan je highlights aan maken. Door de Instagram higlights is het mogelijk om je stories langer dan 24 uur zichtbaar te houden. De verhalen die je geplaatst hebt kun je namelijk voor altijd bewaren in een Instagram highlight. Je kunt zelf categorieën aanmaken, dus denk bij een webshop bijvoorbeeld aan ‘nieuw’, ‘blije klanten’, ‘producten’ en ‘achter de schermen’. Maar ook voor Boli kunnen wij het heel goed inzetten en kunnen we op een hele makkelijke manier ons portfolio laten zien. Voor deze categorie kan je ook een afbeelding kiezen die je al in het klein op je profiel ziet en dit is de highlight achtergrond. Ook hier kies je natuurlijk weer voor een kleur uit je branding in combinatie met tekst of een tof icoontje.


Gebruik jij al deze onderdelen al voor je stories?

Wij helpen je er graag mee en bieden daarom de volgende diensten aan:

Pakket Basis GIFs

• 5 basis* customized GIFs die aansluiten bij jouw onderneming
• 1 correctieronde

€ 120,-

Pakket Pro

• 5 basis customized GIFs die aansluiten bij jouw onderneming (bij ook uitgebreidere GIFs is het een meerprijs van € 30,- + een extra correctieronde)
• 1 correctieronde
• 3 templates voor insta stories (2 achtergronden + 1 sticker)

€ 200,-

Pakket GIFs +

• 5 customized GIFs die aansluiten
bij jouw onderneming
(3 basis GIFs / 2 uitgebreidere)
• 2 correctierondes

€ 150,-

Pakket Green screen

• 5 GIFs voor een green screen (opneem tijd maximaal 1 uur)

€ 300,-

Achtergrondjes
en lay-overs pakket

• 3 achtergrondjes
• 3 lay-overs
• 1 correctieronde

€ 120,-

Pakket All-in

• 5 basis customized GIFs die aansluiten bij jouw onderneming
• 2 correctierondes
• 3 templates voor insta stories (2 achtergronden + 1 sticker)
• 3 highlight afbeeldingen voor instagram

€ 250,-

Kunnen we iets voor jouw betekenen? Vul dan hier het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.