Naast dat je een kleurenwaaier kan gebruiken om kleuren te selecteren zijn er ook wat handige gratis online tools die het makkelijker maken om het perfecte kleurenpallet te maken. Hieronder deel ik er 4 met je:

 • Adobe color
  Hier kun je je eigen kleurenpallet samenstellen of kiezen vanuit de al gemaakte sets. Hier kun je makkelijk een kleur een beetje aanpassen. Vooral handig dat je het direct kunt opslaan in andere Adobe programma’s. En nog handiger; er is ook een app (Adobe Capture).
 • Coolors
  Een hele makkelijke tool, waar je doorheen gaat door op de spatiebalk te drukken. Heb je iets moois? Dan kan je de kleur opslaan, of eventueel nog iets wijzigen. Vervolgens zet je de kleur ‘opslot’ en als je nu weer op spatie drukt blijft de opgeslagen kleur staan. Ook deze tool heeft een app.
 • Colordot
  Ook hier maak je op een makkelijke manier je eigen kleurenpallet. Je gaat met je muis omhoog voor donkerdere kleuren, omlaag voor de pasteltinten. Vind je het een mooie kleur? Alleen even klikken en hij slaat de kleur op.
 • Design Seeds
  Een kleurenpallet gebaseerd op een foto. Heel handig, want de kleuren vatten perfect de sfeer in de foto samen. Weet je al wat voor sfeer je wilt? Dan kun je op een thema klikken en krijgen je bijpassende kleurenpaletten te zien.

Kende jij deze tools al? Welke vind jij het handigst? Heb je nog andere leuke tips?