Boli Media http://boli-media.nl Wed, 20 Jun 2018 18:53:08 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.6 http://boli-media.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-boli-logo-32x32.png Boli Media http://boli-media.nl 32 32 Wij, Boli Media, stellen ons graag aan je voor http://boli-media.nl/maak-kennis-met-boli-media/ http://boli-media.nl/maak-kennis-met-boli-media/#respond Fri, 18 May 2018 20:51:17 +0000 http://boli-media.nl/?p=30379 Wij willen alles van jou als klant weten om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, maar wie zijn wij eigenlijk? Wij, Boli Media, zijn Bob en Linda. 25 en...

The post Wij, Boli Media, stellen ons graag aan je voor appeared first on Boli Media.

]]>

Maak kennis met Boli Media

Geschreven door Linda – Wij willen alles van jou als klant weten om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, maar wie zijn wij eigenlijk? Wij, Boli Media, zijn Bob en Linda. 25 en 26 jaar en samenwonend met onze lieve katten Panda en Bamboe en konijn Pip in Maarssen. 10 jaar geleden hebben wij elkaar op vakantie in Epe ontmoet en inmiddels zijn we al ruim 9 jaar samen. Bob komt uit de Achterhoek (Gendringen) en ik kom uit Zoeterwoude. Zo hebben we de eerste 5 jaar de weekenden heen en weer gereisd om bij elkaar te kunnen zijn. Toen Bob met zijn stage bij de NOS begon, kwam hij bij mij (en mijn ouders en broer) inwonen. Op deze manier konden we alvast wennen aan het samenwonen. Drie jaar geleden kochten we ons eigen huis in Maarssen waar we nog steeds heel fijn gesetteld zijn.

Bob heeft Journalistiek op het CHE gestudeerd en ik heb Grafisch vormgeven en Webdesign op het Grafisch Lyceum Rotterdam gestudeerd. We zijn altijd al allebei op ons eigen manier creatief bezig geweest. Onze vakken versterken elkaar heel erg en zo is Boli ontstaan. Ik doe de vormgeving en Bob heeft naast teksten ook verstand van al het technische en het webdesign deel, zo sluiten we elkaar ook voor Boli Media perfect aan.

Naast Boli Media werkt Bob ook nog 4 dagen in de week bij de NOS en ik heb daarnaast nog mijn webshop Hebbers. Bob vind het leuk om in zijn vrije tijd muziek te maken, op de racefiets te stappen (wel enkel met mooi weer, haha) en koken. Ik daarentegen eet graag Bob zijn eetkunsten op en een grote hobby van mij is fotograferen en ik ben graag bezig met interieur.

Wil je graag nog iets anders van ons weten? Laat hier of op Facebook of Instagram gerust een reactie/vraag voor ons achter.

The post Wij, Boli Media, stellen ons graag aan je voor appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/maak-kennis-met-boli-media/feed/ 0
Wel of geen slider op je website gebruiken? http://boli-media.nl/wel-of-geen-slider-tips-voor-een-succesvolle-homepage/ http://boli-media.nl/wel-of-geen-slider-tips-voor-een-succesvolle-homepage/#respond Tue, 20 Mar 2018 12:52:54 +0000 http://boli-media.nl/?p=29667 Een slider (of carrousel) lijkt een mooie toevoeging op je website. Die bewegende afbeeldingen ogen fancy en maken je website wat minder...

The post Wel of geen slider op je website gebruiken? appeared first on Boli Media.

]]>

Wel of geen slider op je website?

Een slider (of carrousel) lijkt een mooie toevoeging op je website. Die bewegende afbeeldingen ogen fancy en maken je website wat minder statisch? Maar is een slider echt een waardevolle toevoeging?

Het antwoord is simpel: nee. Waar jij het misschien mooi vindt ogen, heeft je bezoeker er vaak geen enkele aandacht voor. De Amerikaanse usability expert Jacob Nielsen deed er onderzoek naar. Conclusie: gebruik geen sliders. In Nederland zijn er met Arjan van Erkel en Karel Geenen ook enkele felle tegenstanders.

Als een bezoeker op zoek is naar oplossing of product X, maar die staat pas in de derde slider gaat hij niet wacht tot die langs komt. Gemiddeld beslist een bezoeker in zeven seconden of hij op je website blijft of niet. Voordat de derde slide eindelijk komt, is je bezoeker alweer vertrokken omdat hij of zij de oplossing op je website niet dacht te kunnen vinden. Zonde!

Sta er daarnaast eens bij stil dat tegenwoordig het merendeel van je websitebezoekers jouw website mobiel bekijkt. Het scherm is kleiner en in tegenstelling tot je laptop of computer verticaal en niet horizontaal. Een slider komt daardoor veel minder goed uit de verf.

Maar wat dan wel? Gebruik een grote vaststaande header afbeelding (met tekst), waar je jouw diensten of producten aanprijst. Zo is het voor je bezoeker in één opslag duidelijk wat hij kan vinden. Nog beter is een aantal losse afbeeldingen. Uit onderzoek blijkt dat dit voor wel 50% meer kliks leidt, dan met een slider. Als voorbeeld de website van Hebbers:


Als je een grote header afbeeldingen gebruikt, is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Allereerst is het slim om een liggende foto te gebruiken en geen staande! Waarom? Dat ga ik laten zien:

Als ik de linker staande foto in een slider wil plaatsen krijg ik het rechter resultaat. Hij houdt de breedte van de foto aan en focust op het midden, de rest valt dus weg. Dit is dus geen geschikte foto voor een slider omdat het een staande foto is en je de hele foto wilt laten zien.


Nu plaatsen we een brede foto, je ziet op de afbeelding er onder dat dit wel kan. Je kan de hoogte van de header nog iets aanpassen zodat de hele foto zichtbaar is. De breedte van de header is afhankelijk van elk scherm waar je op kijkt, hij kan namelijk ook veel breder zijn, wat direct weer betekent dat de foto nog breder getrokken wordt. Het is bij een foto dus heel erg belangrijk dat je genoeg ruimte om de foto heen hebt die eventueel weg mag vallen.

Ga je opzoek naar een foto voor je header, of ga je zelf foto’s maken. Zorg dan dat het een liggende foto is met genoeg ‘lucht’ om de foto heen.

The post Wel of geen slider op je website gebruiken? appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/wel-of-geen-slider-tips-voor-een-succesvolle-homepage/feed/ 0
Het gebruik van beelden op je website http://boli-media.nl/de-rechten-van-beelden/ http://boli-media.nl/de-rechten-van-beelden/#respond Wed, 27 Dec 2017 10:50:05 +0000 http://boli-media.nl/?p=29319 Een mooie afbeelding maakt je artikel, flyer of kaart natuurlijk helemaal af. Maar hoe kom je aan een mooie afbeelding? Op heel veel foto’s zitten...

The post Het gebruik van beelden op je website appeared first on Boli Media.

]]>

De rechten van beelden

Een mooie afbeelding maakt je artikel, flyer of kaart natuurlijk helemaal af. Maar hoe kom je aan een mooie afbeelding? Op heel veel foto’s zitten rechten en daardoor mag je deze niet gebruiken. Je kan ze natuurlijk zelf maken waardoor je zelf de rechten hebt, maar er bestaan ook heel veel stockfoto sites waar je foto’s kunt downloaden.

Natuurlijk zijn er heel veel betaalde stockfoto sites, bijvoorbeeld Shutterstock en 123rf. Hier kun je een betaald account nemen en dan mag je bijna alle beelden, voor alles gebruiken. Maar er zijn ook heel veel sites waar je gratis foto’s kunt downloaden. We delen er graag een paar met je:

www.pexels.com
Pexels is een site met allemaal rechtenvrije foto’s. Deze kan je gratis gebruiken op je site of in je producties. Meer informatie kun je hier vinden: Klik.

www.foodiesfeed.com
De naam doet het al vermoeden, maar op Foodiesfeed kun je terecht speciaal voor de mooiste food foto’s. Je hebt een groot aantal gratis foto’s, maar je kan er ook een premium abonnement afsluiten.

www.jeshoots.com
Jeshoots is een site waar je gratis foto’s en Photoshop mock-ups kan downloaden. Alles is rechtenvrij te gebruiken.

www.freepik.com
Freepik is een hele uitgebreide site met stockfoto’s, Photoshop mock-ups en vector bestanden. Je kan hier gratis gebruik van maken, maar vaak moet je dan in je eindproductie wel de auteur noemen. Je kan er ook een abonnement afsluiten, dan zijn alle rechten afgekocht.

Bij veel sites zijn er wel rechten met betrekking tot de auteursvermeldingen, lees dit dus eerst goed voordat je de foto gebruikt.

Kun je met deze sites niets? Hier vind je een lijst van 73 sites met betaalde en gratis foto’s: www.canva.com/learn/free-stock-photos/

The post Het gebruik van beelden op je website appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/de-rechten-van-beelden/feed/ 0
Het verzamelen van emailadressen http://boli-media.nl/het-verzamelen-van-emailadressen/ http://boli-media.nl/het-verzamelen-van-emailadressen/#respond Mon, 30 Oct 2017 18:54:49 +0000 http://boli-media.nl/?p=29261 We hebben het al gehad over de onderwerpregel van je nieuwsbrief. Maar hoe kom je nu eigenlijk aan meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief...

The post Het verzamelen van emailadressen appeared first on Boli Media.

]]>

Het verzamelen van emailadressen

We hebben het al gehad over de onderwerpregel van je nieuwsbrief. Maar hoe kom je nu eigenlijk aan meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief, en personen die de nieuwsbrief ook daadwerkelijk lezen?

We delen graag wat basis tips met je:
• Bied exclusieve content aan die alleen via de nieuwsbrief te ontvangen is. Denk hierbij aan een speciaal product, een korting, gratis eBook of andere handige tips. Vermeld duidelijk dat je dit alleen ontvang via de nieuwsbrief, maak het zo exclusief mogelijk. Mensen worden nieuwsgierig en hebben een reden om zich aan te melden.
• Om mensen zich direct aan te laten melden, kun je er nog een tijdsgebonden actie aan toe voegen, bijvoorbeeld: ‘Je hebt nog 3 uur de tijd om je aan te melden voor de nieuwsbrief en de exclusieve korting te ontvangen’. Dit kan een reden zijn dat mensen zich direct aanmelden in plaats van het later willen doen en het dan vergeten.
• Zorg dat je inschrijfformulier direct zichtbaar is. Laat het zodra je op de website komt met een pop-up naar voren komen. Plaats het ook weer in je footer, onderaan je artikelen en verspreid het op social media. Inplaats van een pop-up (wat soms als irritant ervaren kan worden), kun je ook kiezen voor een notificatiebalk boven aan je website. Zorg dat deze op een bijzondere manier opvalt.
• Laat mensen enkel hun naam en emailadres invullen en niet een heel formulier. Ieder veld is weer een extra stap, een extra stap waar mensen kunnen afhaken.

Heb jij nog handige tips om meer aanmeldingen te ontvangen?

The post Het verzamelen van emailadressen appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/het-verzamelen-van-emailadressen/feed/ 0
De onderwerpregel van je nieuwsbrief http://boli-media.nl/nieuwsbrief/ http://boli-media.nl/nieuwsbrief/#respond Sun, 17 Sep 2017 10:24:08 +0000 http://boli-media.nl/?p=29237 E-mailmarketing is tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar hoe zorg je er nou voor dat zoveel mogelijk mensen je mail ook daadwerkelijk...

The post De onderwerpregel van je nieuwsbrief appeared first on Boli Media.

]]>

De onderwerpregel van je nieuwsbrief verdient aandacht

E-mailmarketing is tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar hoe zorg je er nou voor dat zoveel mogelijk mensen je mail ook daadwerkelijk lezen en niet zien als spam? Wij delen graag wat feiten en tips met je.

Onderwerpregel
Je onderwerpregel is een belangrijk onderdeel van je nieuwsbrief. Hier bepalen mensen namelijk of ze je mail wel of niet openen. 47% van je ontvangers opent een e-mail alleen op basis van de onderwerpregel. En 69% van je ontvangers bepaalt op basis van de onderwerpregel of een mailing spam is ja of nee. Dat is heel wat he?

De eerste tips die we je kunnen meegeven zijn:
• Begin je onderwerp niet meer met: Nieuwsbrief [maand] [jaar]. Dit is zo achterhaald en verlaagt je open ratio.
• Emails met ‘gratis’ of ‘sale’ in de onderwerpregel worden 10% meer geopend.
• Een onderwerp met 3 of meer woorden wordt eerder geopend dan 1 of 2 woorden. Maar zorg dat je onderwerp regel niet langer is dan 30 woorden. Dit werkt weer averechts.

Heb je moeite met het verzinnen van een onderwerpregel? Dit zijn de do’s en don’ts:
Doen
• Houd de nieuwsbrieven van de concurrenten in de gaten. Wat doen zij met hun onderwerpregels? Kun je er wat van leren?
• Als je echt geen inspiratie hebt, zet dan enkel het onderwerp uit de e-mail in de onderwerpregel.
• Blijf vooral testen. Check altijd goed hoe je de nieuwsbrief zelf op verschillende divices ontvangt voordat je deze verstuurd. Ook kan je gebruik maken van A/B testing. Maak van iedere nieuwsbrief 2 varianten en kijk welke het beste werkt. Neem die constateringen mee bij het maken van je volgende nieuwsbrief.

Niet doen
• Zoals we eerder al meldde: gebruik niet meer de de datum als onderwerpregel.
• Gebruik niet de naam van de afzender, deze staat er dan 2 keer, is wat dubbelop.
• Maak niet onnodig gebruik van hoofdletters. Een goede onderwerpregel doet zijn werkt wel.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Of kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je nieuwsbrieven? Neem dan contact met ons op (info@boli-media.nl). Wij helpen je graag!

Bron: https://spotler.com/blog/

The post De onderwerpregel van je nieuwsbrief appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/nieuwsbrief/feed/ 0
Kopen van likes en volgers op social media; slecht idee http://boli-media.nl/kopen-likes-volgers-slecht-idee/ http://boli-media.nl/kopen-likes-volgers-slecht-idee/#comments Wed, 23 Aug 2017 11:00:32 +0000 http://boli-media.nl/?p=29193 Wij komen het onderwerp de laatste tijd steeds vaker tegen; Volgers en likes kopen voor je Instagram en Facebook. Het kopen van likes en volgers...

The post Kopen van likes en volgers op social media; slecht idee appeared first on Boli Media.

]]>

Het kopen van likes en volgers op social media


Wij komen het onderwerp de laatste tijd steeds vaker tegen; Volgers en likes kopen voor je Instagram en Facebook. Het kopen van likes en volgers op Instagram en Facebook is een slecht idee en we leggen je graag uit waarom:

1. Onbekende (nep)accounts
Slechts een deel van de volgers die je koopt zijn echte personen. Vaak gaat het om zogeheten ‘click farms’. Geautomatiseerde programma’s, veelal in Aziatische landen (India en Pakistan) die duizenden accounts aanmaken om jou te gaan volgen. Leuk, duizend extra volgers, maar ze leveren niks op. Want ze zullen je foto’s en berichten niet liken of erop reageren. En ze zullen je al helemaal geen conversies (verkopen) opleveren.

2. Het algoritme
Daarnaast zitten er achter Instagram en Facebook ingewikkelde algoritmes. Deze beoordelen al jouw berichten op inhoud, het aantal likes en het aantal reacties. Op basis daarvan beoordelen ze of jouw berichten nog wel relevant zijn voor je volgers (en nóg niet-volgers). Als je iedere dag 10 volgers erbij krijgt en je berichten gemiddeld 100 likes krijgen, gaat er bij Instagram en Facebook een belletje rinkelen als jij opeens 1000 volgers extra hebt maar het aantal likes hetzelfde blijft.

Je content zal beoordeeld worden als minder relevant en minder getoond worden op de tijdlijn van je volgers en mensen die je niet volgen maar wel binnen je doelgroep vallen. In sommige gevallen besluiten ze soms om je content helemaal niet meer te tonen. Dat is natuurlijk wel het allerlaatste wat je wil.

3. Strenge policy
Daarnaast treden Instagram en Facebook steeds harder op tegen deze ontwikkeling. Regelmatig worden grote aantallen nepaccounts verwijderd. Stel je voor: heb je net €100,- uitgegeven aan volgers, worden een dag later al die accounts verwijderd. Je bent er niks mee opgeschoten, maar je bent wel je €100,- kwijt.

Wat moet je dan wel doen? Blijf er gewoon hard voor werken en blijf dichtbij jezelf.
Publiceer regelmatig berichten en hou in de gaten hoeveel ze geliket worden en hoeveel er gereageerd wordt. Instagram en Facebook hechten waarde aan relevantie. Hoe meer likes en reactie, hoe vaker je in de tijdlijn van soortgelijke mensen getoond worden. Hebben je posts weinig likes? Dan sluit je content mogelijk niet aan bij je doelgroep.
Zorg zelf voor interactie met je bezoekers. Reageer op hun reacties en ga met ze in gesprek
Ga niet spammen! Ga niet wanhopig berichten posten als je posts weinig likes en reacties hebben, in de hoop dat je groeit. Een paar berichten per dag is prima. Maar zorg dat je relevant blijft. Hou ook in de gaten bij je statistieken of je na posts meer afmelders hebt. Dan weet je waar je grens ligt.

Heb jij hulp nodig bij het beheren van je social media-accounts en het maken van unieke content? Wij helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op: info@boli-media.nl

The post Kopen van likes en volgers op social media; slecht idee appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/kopen-likes-volgers-slecht-idee/feed/ 2