Boli Media http://boli-media.nl Wed, 13 Feb 2019 09:41:36 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.0.3 http://boli-media.nl/wp-content/uploads/2017/02/cropped-boli-logo-32x32.png Boli Media http://boli-media.nl 32 32 Is een visitekaartje nog wel van nu? http://boli-media.nl/is-een-visitekaartje-nog-wel-van-nu/ http://boli-media.nl/is-een-visitekaartje-nog-wel-van-nu/#respond Mon, 07 Jan 2019 12:27:58 +0000 http://boli-media.nl/?p=30944 Tegenwoordig gaat heel veel online, maar wij vinden dat een visitekaartje nog steeds onmisbaar is. Ze komen altijd nog goed van pas tijdens een

The post Is een visitekaartje nog wel van nu? appeared first on Boli Media.

]]>

Is een visitekaartje nog wel van nu?

Tegenwoordig gaat heel veel online, maar wij vinden dat een visitekaartje nog steeds onmisbaar is. Ze komen altijd nog goed van pas tijdens een afspraak, lezing of op andere events. Een visitekaartje is, naast jezelf, een eerste indruk die je achterlaat en die kan weer leiden tot meer. Heb jij nog een visitekaartje en deel je ze ook nog wel eens uit?

We delen graag wat redenen waarom ook in 2019 een visitekaartje onmisbaar is en blijft en hoe je niet tussen al die andere visitekaartjes belandt. 

Het is de snelste en makkelijkste manier om je gegevens te delen. Door het geven van een visitekaartje ben je er meer bewust van, dan dat je het noteert in je telefoon. Daarnaast doet een visitekaartje het altijd, je hebt niet te maken met internet of een lege batterij. 

Bij een event vertel je over je bedrijf, wat je doet, wat je voor iemand zou kunnen betekenen, etc. Als je iemand hebt overtuigd, iemand interesse heeft wil je natuurlijk je gegevens geven. Dan is het visitekaartje net nog die extra presentatie van je bedrijf. Daarom is het ook heel belangrijk hoe je visitekaartje eruit ziet. Hoe gaan mensen jouw onthouden? En hoe kom jij niet tussen al die andere visitekaartjes terecht? Maak het persoonlijk, geef je visitekaartje een gezicht (letterlijk). Ga voor een persoonlijk visitekaartje met een foto erop. Als ze je visitekaartje dan weer zien, herinneren ze het gezicht er weer achter en kunnen ze het weer koppelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je hier een professionele foto gebruikt en niet een simpele selfie!

Het is dus ook zeker een uithangbord en reminder voor een later moment: promotiemateriaal dus. Hoe creatiever, hoe meer impact je kunt maken. Er zijn genoeg creatieve ideeën op Pinterest te vinden. Wij hebben er hier een aantal voor je verzameld! 

Wij zijn benieuwd hoe jouw visitekaartje eruit ziet. Deel je die met ons?

 

The post Is een visitekaartje nog wel van nu? appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/is-een-visitekaartje-nog-wel-van-nu/feed/ 0
Vijf verschillende soorten Instagram hashtags http://boli-media.nl/vijf-soorten-instagram-hashtags/ http://boli-media.nl/vijf-soorten-instagram-hashtags/#respond Mon, 10 Dec 2018 13:02:28 +0000 http://boli-media.nl/?p=30706 Instagram is tegenwoordig een belangrijk kanaal voor je bedrijf. Je kunt hier op een makkelijke en laagdrempelige manier je bedrijf...

The post Vijf verschillende soorten Instagram hashtags appeared first on Boli Media.

]]>

Vijf verschillende soorten Instagram hashtags

Instagram is tegenwoordig een belangrijk kanaal voor je bedrijf. Je kunt hier op een makkelijke en laagdrempelige manier je bedrijf promoten, maar volgers krijg je niet zomaar. Naast consequent te posten en je doelgroep goed te kennen kunnen Instagram hashtags hierin ook meewerken. Het zou een onderdeel van je social media strategie moeten zijn.

We weten vast allemaal wel wat hashtags (#) zijn, maar voor degene die het niet weten: Hashtags (bedacht door twitter), zijn direct klikbare woorden of aan elkaar geschreven zinnen waarmee je snel posts kunt vinden die ook deze hashtag hebben.

Je hebt 5 verschillende Instagram hashtags:
• High density hashtags
• Low density hashtags
• Generic hashtags
• Community hashtags
• Custom hashtags

High density Hashtags
Dit zijn hashtags met een grootte dichtheid, oftewel de meest gebruikte hashtags op Instagram. Denk hierbij aan bijvoorbeeld #love, #food en #fashion. Deze hashtags hebben een bereik van ongeveer een miljard posts. Je begrijpt dat je bericht hier dus niet heel erg in zal opvallen. Als je een bericht plaatst, staat je foto binnen no time ergens onderaan of is deze niet eens meer zichtbaar. Je ontvangt dus geen extra likes vanwege de gebruikte hashtags. Deze high density hashtags zijn dus geen aanraders om te gebruiken. Je kunt beter low density hashtags gebruiken, daar volgt hieronder meer info over.

Community hashtags
Deze hashtags hebben te maken met je branche. Ook hiervoor geldt weer, zoek goed uit welke hashtags hierbij passen. De exposure en volgers die je door hashtags kan krijgen, kunnen zeer waardevol zijn omdat ze geïnteresseerd zijn in hetzelfde onderwerp als dat wat je deelt.
Dit verhoogt je bereik gedurende een langere tijd bij mensen die een hele specifieke zelfde interesse hebben als jij en dat is waardevol! Wel is de kans aanwezig dat er op deze hashtag ook minder gezocht wordt, maar degene die er op zoeken zijn dan wel direct jouw doelgroep. Het is hierom wel slim om een mix van verschillende soorten hashtags te gebruiken.­­­­

Low density hashtags
Dit zijn dan dus de hashtags met een lage dichtheid. Onder een lage dichtheid kun je denken aan hashtags met ongeveer 500.000 posts, wel afhankelijk van je niche. Als de hashtags voor een goede engagement (likes en reacties) zorgen, wordt het algoritme blijer. Instagram zal jouw post dan belangrijker vinden en dus hoger in de timeline van je volgers zal laten verschijnen. Hou er ook rekening mee dat een hashtags in het Engels met meer dan 1 miljoen resultaten prima is, maar een Nederlandse hashtags met 1 miljoen resultaten behoorlijk veel is. Doe dus goed onderzoek naar de hashtags binnen jouw branche om ze op een optimale manier te kunnen benutten. Zo is de kans groter dat je jouw doelgroep zult bereiken.

Custom hashtags
Dit zijn zelfbedachte hashtags, dus bijvoorbeeld je bedrijfsnaam of bijbehorende slogan. Ook horen hier bijvoorbeeld hashtags van een bepaald thema of event die je organiseert bij. Bij een event kan je dit bijvoorbeeld verkondigen en kunnen alle bezoekers deze hashtag gebruiken. Zo kun je handig en makkelijk bij houden wie er wat plaatst en wie er aanwezig waren. En het is weer een extra stukje gratis reclame.

Generic hashtags
Dit zijn vooral veel algemene hashtags, waardoor ze een klein beetje samenvallen met de high density hashtags. Doordat ze algemeen zijn, zegt het vaak niet veel over de foto, denk aan woorden als #happy en #love. Je zou hier dan bijvoorbeeld iets dieper op in kunnen gaan. Gebruik in plaats van #kaarten (49.833 posts) eens #wenskaarten (6252 posts). Dan zal je post een stuk hoger gerangschikt komen staan omdat er minder resultaten zijn. Het blijft wel een vrij generieke en algemeen gebruikte hashtags. Het is een kwestie van uitproberen of dit soort hashtags bij jou doelgroep werkt en het de exra engagement oplevert ja of nee.

Analyseer
Wij raden dus aan goed onderzoek te doen naar populaire en minder populaire hashtags in jouw branche en deze actief te gaan gebruiken. Op deze manier zullen hashtags een waardevolle toevoeging aan je posts kunnen leveren.

Naast bovenstaande tips nog wat extra tips:
• Als je eenmaal een analyse gedaan hebt en hashtags gebruikt, wil je ook weten of ze nou echt werken. Ga daarvoor eens naar Iconosquare en zie wat de hashtags doen. Je kunt daar zien hoe vaak een bepaalde hashtag is gebruikt en deze vergelijken met andere hashtags. Daarnaast kun je nog veel meer informatie zien.
• Ga gluren bij de buren! Welke hashtags gebruiken je concullega’s? Krijgen ze hier veel engagement voor terug?
• Doe een winactie en laat iedereen dezelfde hashtags gebruiken voor meer bereik.
• Do less better. Gebruik niet meer dan 30 hashtags, dan wordt het gezien als spam. Kies vijf goede, passende hashtags bij je posts, dan 20 veel gebruikte, populaire hashtags die weinig over jouw post zeggen. Dat levert je misschien veel interactie op, maar bereik je daarmee de mensen die je wil bereiken? Er zijn posts die voldoende hebben aan 1 goede hashtag.

Maak jij al goed gebruik van hashtags?

The post Vijf verschillende soorten Instagram hashtags appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/vijf-soorten-instagram-hashtags/feed/ 0
Jouw eigen Instagram GIF’s maken http://boli-media.nl/instagram-gifjes/ http://boli-media.nl/instagram-gifjes/#respond Tue, 09 Oct 2018 14:11:02 +0000 http://boli-media.nl/?p=30593 We kennen allemaal de social media GIF's wel. Deze optie vind je onder andere op Instagram stories. Maar hoe leuk zou het zijn, als je hier je eigen GIF's...

The post Jouw eigen Instagram GIF’s maken appeared first on Boli Media.

]]>

Jouw eigen Instagram GIF’s maken

We kennen allemaal de social media GIF’s wel. Deze optie vind je onder andere op Instagram stories. Maar hoe leuk zou het zijn, als je hier je eigen GIF’s kan gebruiken die aansluiten bij jouw onderneming? Ons leek dat meer dan leuk en dus gingen we aan de slag.

Voordat we je uitleggen hoe je dit zelf kan doen, eerst wat meer informatie. Want wat is een GIFje? Een gif is een bewegende afbeelding. GIF is de afkorting van graphics interchange format, een grafisch bestandsindeling met pixels. GIF ondersteunt kleuren, verschillende resoluties, animatie en een transparante achtergrond. Er zijn dus heel veel mogelijkheden.

Waarom een eigen GIF gebruiken en niet een van de vele die er al zijn? Met eigen GIF’s kun je jouw merkbekendheid vergroten en je berichten net wat leuker maken en laten matchen met je gehele branding. Je kunt natuurlijk GIF’s maken in je eigen huisstijl met ‘veeg omhoog’, ‘winkel nu’, ‘nieuwe post’ en dat soort opties. Maar je kan er ook voor kiezen meer te spelen met wat jij doet of verkoopt. Denk bij een webshop bijvoorbeeld aan een je producten en bij een blog een populaire rubriek naam. Hier kun je de GIF’s vinden die we voor Hebbers gemaakt hebben.

 

HOE DOE JE DAT?

#1: word een geverifieerd merk op Giphy.
De GIF’s op Instagram worden mogelijk gemaakt door Giphy, daarom moet je daar een merk account maken om gebruik te kunnen maken van deze optie. Dit is helemaal gratis. Er zitten nog wel wat nadelen aan, want Giphy staat het niet toe dat er commercieel werk wordt toegevoegd (dus bijvoorbeeld logo’s). Zo een account maken is heel simpel… Je gaat naar Giphy, klikt op ‘Log In’ in de rechterbovenhoek. Daarna zie je onderaan een tekst met ‘We are always looking to feature new artists and brands.
Are you an artist or brand’, klik erop en kies vervolgens voor ‘Giphy for brands’. Vervolgens worden er wat gegevens gevraagd. Als je klaar bent klik je op ‘Apply Now’ en that’s it! Je aanvraagt is dan verstuurt en dan is het even afwachten.

Bij je merkaccounts op Giphy vind je ook een dashboard met allerlei statistieken over de GIF’s die je maakt, wat erg handig is om de impact van je GIF’s te meten en te zien hoe populair je GIF-stickers zijn.

#2 maak je eigen GIF’s
Eigen GIF’s maken kan op verschillende manieren, onder andere in Photoshop, met beelden die je achter elkaar plaatst of in After Effects waar je een bestand een beweging kan meegeven. Bij je ontwerp is het belangrijk om rekening te houden dat ze op een vrij klein formaat worden gedeeld en dus visueel scherp moeten zijn. Kleine tekst dingen in een plaatje zullen dus niet of nauwelijks leesbaar zijn. De grootte van het bestand moet vierkant en tussen de 500-600px zijn, in RGB kleuren.
Bij het verzinnen en maken van je eigen GIF’s is het ook slim om in gedachten te houden wat jij wilt dat andere gebruikers met de GIF’s gaan doen. Waarvoor moeten ze het gaan gebruiken? En wanneer?

Heb je hier helemaal geen kennis van? Daar helpen je we graag mee. We doen onder aan deze blog een leuk aanbod voor je of verwijzen je graag naar onze diensten!

#3 upload je GIF’s naar Giphy
Zodra je account is goedgekeurd kun je je eigen GIF’s gaan uploaden naar Giphy. Waar je op moet letten om je GIF’s ook daadwerkelijk op Instagram te zien verschijnen, is dat je ze upload als sticker en niet als normale GIF. GIF stickers worden namelijk op een transparante achtergrond gelegd.

Vergeet bij het uploaden niet om je stickers 5 tot 10 relevante tags mee te geven en daarbij is het dus ook belangrijk om je eigen merk/bedrijf als tag mee te geven zodat ze makkelijk bij elkaar te vinden zijn. De populairste zoektermen bij Giphy zijn liefde, blij, hart, dans, kat, verdrietig, hond, huilen, verjaardag, kus, feest, lol en eten.

En dan is het wachten. Je GIF’s staan helaas niet direct op Instagram, daar ging bij ons ruim een week overheen. Houd het dus goed in de gaten!

Wil jij ook graag je eigen GIF’s voor je onderneming op Instagram?
Wij helpen je graag en daarom hebben we nu een leuk aanbod. Wij maken een account voor je aan en maken in overleg 5 GIF’s voor je, die we uiteraard ook op de juiste manier uploaden. Dit alles voor een bedrag van € 75,- excl BTW. Interesse? Stuur een mailtje naar info@boli-media.nl

The post Jouw eigen Instagram GIF’s maken appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/instagram-gifjes/feed/ 0
5 handige SEO tips voor jouw website http://boli-media.nl/5-seo-tips-voor-jouw-website/ http://boli-media.nl/5-seo-tips-voor-jouw-website/#respond Sat, 18 Aug 2018 11:29:23 +0000 http://boli-media.nl/?p=30516 Regelmatig krijgen wij de vraag of wij ook de SEO voor een website kunnen regelen. Daar helpen wij graag mee, maar wij zijn zeker geen experts op...

The post 5 handige SEO tips voor jouw website appeared first on Boli Media.

]]>

5 SEO tips voor jouw website

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij ook de SEO voor een website kunnen regelen. Daar helpen wij graag mee, maar wij zijn zeker geen experts op dat gebied. We wilde er graag meer over leren en daarom hebben wij vorige week bij Bloesem Marketing een online SEO-cursus gevolgd. Ilona leerde ons in twee uur tijd de basisregels van SEO. We zetten de vijf belangrijkste lessen die wij leerden voor je op een rijtje.

1. Onthoud altijd dat je SEO toepast voor mensen die je website of bedrijf nog niet kennen. De naam van je blog of de naam van je bedrijf is daarom van ondergeschikt in je SEO. De belangrijkste zoekwoorden, zijn die woorden die diensten omschrijven die je aanbiedt, of waar je over blogt. Een korte zin is daarbij altijd beter dan één woord, omdat het veel specifieker is. Dus stel dat je rondreizen aanbiedt naar Zuid-Afrika, dan kies je niet voor de naam van je bedrijf of voor Zuid-Afrika. Maar voor: rondreis door Zuid-Afrika. Dat zou een zoekterm zijn waar jouw potentiële klant op zoekt.

2. Maak gebruik van synoniemen. Google (maar andere zoekmachines ook) wordt steeds slimmer. Het kan inmiddels ook synoniemen herkennen. Bepaal per pagina wat daar het belangrijkste zoekwoord is en kies daarbij ook twee synoniemen. Niet iedereen gebruikt dezelfde zoektermen voor dezelfde zoekopdracht. Zo vergroot je de kans dat ze toch op jouw pagina terecht komen.

3. Laat je niet leiden door Yoast. Een veel gebruikte plug-in voor het instellen van SEO is Yoast. Een super handige tool, die heel veel, heel goed doet. Maar streef er niet naar zoveel mogelijk groene bolletjes die krijgen die Yoast laat zien bij het instellen van de SEO op je pagina’s. Een van de dingen die (de gratis versie van) Yoast niet kan, is het herkennen van synoniemen. Hierdoor zijn veel bolletjes vaak rood of oranje. Vanuit je natuurlijke reflex zal je proberen je zoekwoorden, meta titel en meta omschrijving zo in te stellen dat die bolletjes groen worden. Maar dat is dus helemaal niet nodig, omdat Google die synoniemen wel herkent.

4. Maak gebruik van alt-tags. Google is slim, maar nog niet zo slim dat het afbeeldingen van ‘lezen’. Met andere woorden: Google kan (nog) niet interpreteren wat er op jouw afbeeldingen te zien is. Daar moet je Google een handje bij helpen doormiddel van de zogenoemde alt-tag. Deze kan je, sterker nog, moet je voor iedere afbeelding instellen. Dat gaat je enorm helpen om beter gevonden te worden. Schrijf voor jezelf zo gedetailleerd mogelijk op wat er allemaal te zien is op de foto. Zoek daarop bij Google afbeeldingen en kijk dan of je afbeeldingen ziet waarmee je zou willen concurreren. Is dat het geval, vul deze termen dan in als alt-tag.

5. Vergelijk en blijf schaven. Op internet zijn er een heleboel (betaalde) tools te vinden, die je kunnen helpen met het vergelijken en beoordelen van je SEO. Maar die heb je helemaal niet nodig. Google biedt je namelijk zelf al relevante suggesties aan, wanneer je een zoekterm invult. Daarnaast laat Google ook zien hoeveel resultaten dat zoekwoord oplevert. Zo kan je vergelijken en je zoektermen verder specificeren. Om het voorbeeld van Zuid-Afrika er nog even bij te pakken: alleen het zoekwoord Zuid-Afrika levert ruim 96 miljoen hits op in Google. Rondreis door Zuid-Afrika iets meer dan 9 miljoen en individuele rondreis Zuid-Afrika maar 119.000. Die laatste is veel specifieker en heeft daarnaast ook nog eens minder concurrentie. Waardoor de kans dat je hoger komt te staan, vele malen groter is. Dit kan je helpen met het bepalen van goede zoektermen.

Wil je meer leren en precies weten hoe jij de SEO van je website zelf kan verbeteren? Dan raden wij deze Online SEO training zeker aan: KLIK.

The post 5 handige SEO tips voor jouw website appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/5-seo-tips-voor-jouw-website/feed/ 0
Het hele ontwerpproces bij een logo http://boli-media.nl/een-logo-maken/ http://boli-media.nl/een-logo-maken/#respond Tue, 31 Jul 2018 07:38:57 +0000 http://boli-media.nl/?p=30503 Ik (Linda) vind het een leuke uitdaging om een logo voor een klant te maken. Maar hoe komt zo een logo er? Wat gaat er allemaal aan vooraf?...

The post Het hele ontwerpproces bij een logo appeared first on Boli Media.

]]>

Het hele ontwerpproces bij een logo

Ik (Linda) vind het een leuke uitdaging om een logo voor een klant te maken. Maar hoe komt zo een logo er? Wat gaat er allemaal aan vooraf?

Een logo maken is een heel persoonlijk proces, omdat dit 100% bij jou en je bedrijf moet passen. Daarom stel ik, voordat ik start, een paar vragen aan jou als ondernemer. Ik ben onder andere benieuwd of je zelf al ideeën hebt en wat je mooi vindt. Ook is het belangrijk dat ik weet wie jij als klant bent en wat je met je bedrijf wilt bereiken. Dan ga ik zelf aan de slag en begin ik met een mindmap. Ik schrijf alles wat in mij opkomt (wat bij jou bedrijf past) op, je kan het zo gek niet bedenken of ik schrijf het op. Daarna ga ik op internet kijken. De locatie, heeft het een betekenis, alles wat maar iets van waarde kan bieden.

Dan start ik met ontwerpen. In de eerste fase ontvang je altijd 2 (en soms zelfs 3) hele diverse logo designs. Soms weet een klant al heel goed wat hij of zij wilt en soms ook nog helemaal niet. Ik maak hoe dan ook naast jou ideeën nog een eigen voorstel met mijn kijk erop. Vaak doordat je een mindmap maakt en verder kijkt dan alleen de naam komen er al wat ideeën uitrollen, niet direct perfect maar vanuit hier kan ik verder aan de slag.

Zodra ik zelf helemaal tevreden ben gaan de 2 concepten naar de klant. Hier kies jij als klant een voorstel uit waar we op verder kunnen borduren. Wil je toch een andere kleur? Ander lettertype? We kunnen van alles proberen.

Bij de ene klant slaan we direct raak en bij de ander hebben we net wat meer tijd en rondes nodig. Natuurlijk is het ook mogelijk dat beide logo’s niet zijn wat jij in gedachten had. Dan gaan we eerst samen weer even goed overleggen om te kijken wat je wel wilt en welke kant we dan op moeten gaan.

Uiteindelijk ontvang je een logo die helemaal naar wens is, inclusief een huisstijl handboek waar je de eventuele ‘regels’, kleuren en fonts in terug kunt vinden. Je logo krijg je aangeleverd als png, EPS en social media formaat. Anders kan natuurlijk ook, maar hier zou je voldoende aan moeten hebben. Zodra de factuur betaald is, is het logo helemaal jouw eigendom. (De andere logo’s die voorgesteld zijn blijven eigendom van Boli Media en versturen we alleen voor een meerprijs.)

Benieuwd welke logo’s ik naast onderstaande nog meer gemaakt heb? Bekijk dan hier ons portfolio.

The post Het hele ontwerpproces bij een logo appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/een-logo-maken/feed/ 0
Wij, Boli Media, stellen ons graag aan je voor http://boli-media.nl/maak-kennis-met-boli-media/ http://boli-media.nl/maak-kennis-met-boli-media/#respond Fri, 18 May 2018 20:51:17 +0000 http://boli-media.nl/?p=30379 Wij willen alles van jou als klant weten om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, maar wie zijn wij eigenlijk? Wij, Boli Media, zijn Bob en Linda. 25 en...

The post Wij, Boli Media, stellen ons graag aan je voor appeared first on Boli Media.

]]>

Maak kennis met Boli Media

Geschreven door Linda – Wij willen alles van jou als klant weten om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, maar wie zijn wij eigenlijk? Wij, Boli Media, zijn Bob en Linda. 25 en 26 jaar en samenwonend met onze lieve katten Panda en Bamboe en konijn Pip in Maarssen. 10 jaar geleden hebben wij elkaar op vakantie in Epe ontmoet en inmiddels zijn we al ruim 9 jaar samen. Bob komt uit de Achterhoek (Gendringen) en ik kom uit Zoeterwoude. Zo hebben we de eerste 5 jaar de weekenden heen en weer gereisd om bij elkaar te kunnen zijn. Toen Bob met zijn stage bij de NOS begon, kwam hij bij mij (en mijn ouders en broer) inwonen. Op deze manier konden we alvast wennen aan het samenwonen. Drie jaar geleden kochten we ons eigen huis in Maarssen waar we nog steeds heel fijn gesetteld zijn.

Bob heeft Journalistiek op het CHE gestudeerd en ik heb Grafisch vormgeven en Webdesign op het Grafisch Lyceum Rotterdam gestudeerd. We zijn altijd al allebei op ons eigen manier creatief bezig geweest. Onze vakken versterken elkaar heel erg en zo is Boli ontstaan. Ik doe de vormgeving en Bob heeft naast teksten ook verstand van al het technische en het webdesign deel, zo sluiten we elkaar ook voor Boli Media perfect aan.

Naast Boli Media werkt Bob ook nog 4 dagen in de week bij de NOS en ik heb daarnaast nog mijn webshop Hebbers. Bob vind het leuk om in zijn vrije tijd muziek te maken, op de racefiets te stappen (wel enkel met mooi weer, haha) en koken. Ik daarentegen eet graag Bob zijn eetkunsten op en een grote hobby van mij is fotograferen en ik ben graag bezig met interieur.

Wil je graag nog iets anders van ons weten? Laat hier of op Facebook of Instagram gerust een reactie/vraag voor ons achter.

The post Wij, Boli Media, stellen ons graag aan je voor appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/maak-kennis-met-boli-media/feed/ 0
Wel of geen slider op je website gebruiken? http://boli-media.nl/wel-of-geen-slider-tips-voor-een-succesvolle-homepage/ http://boli-media.nl/wel-of-geen-slider-tips-voor-een-succesvolle-homepage/#respond Tue, 20 Mar 2018 12:52:54 +0000 http://boli-media.nl/?p=29667 Een slider (of carrousel) lijkt een mooie toevoeging op je website. Die bewegende afbeeldingen ogen fancy en maken je website wat minder...

The post Wel of geen slider op je website gebruiken? appeared first on Boli Media.

]]>

Wel of geen slider op je website?

Een slider (of carrousel) lijkt een mooie toevoeging op je website. Die bewegende afbeeldingen ogen fancy en maken je website wat minder statisch? Maar is een slider echt een waardevolle toevoeging?

Het antwoord is simpel: nee. Waar jij het misschien mooi vindt ogen, heeft je bezoeker er vaak geen enkele aandacht voor. De Amerikaanse usability expert Jacob Nielsen deed er onderzoek naar. Conclusie: gebruik geen sliders. In Nederland zijn er met Arjan van Erkel en Karel Geenen ook enkele felle tegenstanders.

Als een bezoeker op zoek is naar oplossing of product X, maar die staat pas in de derde slider gaat hij niet wacht tot die langs komt. Gemiddeld beslist een bezoeker in zeven seconden of hij op je website blijft of niet. Voordat de derde slide eindelijk komt, is je bezoeker alweer vertrokken omdat hij of zij de oplossing op je website niet dacht te kunnen vinden. Zonde!

Sta er daarnaast eens bij stil dat tegenwoordig het merendeel van je websitebezoekers jouw website mobiel bekijkt. Het scherm is kleiner en in tegenstelling tot je laptop of computer verticaal en niet horizontaal. Een slider komt daardoor veel minder goed uit de verf.

Maar wat dan wel? Gebruik een grote vaststaande header afbeelding (met tekst), waar je jouw diensten of producten aanprijst. Zo is het voor je bezoeker in één opslag duidelijk wat hij kan vinden. Nog beter is een aantal losse afbeeldingen. Uit onderzoek blijkt dat dit voor wel 50% meer kliks leidt, dan met een slider. Als voorbeeld de website van Hebbers:


Als je een grote header afbeeldingen gebruikt, is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Allereerst is het slim om een liggende foto te gebruiken en geen staande! Waarom? Dat ga ik laten zien:

Als ik de linker staande foto in een slider wil plaatsen krijg ik het rechter resultaat. Hij houdt de breedte van de foto aan en focust op het midden, de rest valt dus weg. Dit is dus geen geschikte foto voor een slider omdat het een staande foto is en je de hele foto wilt laten zien.


Nu plaatsen we een brede foto, je ziet op de afbeelding er onder dat dit wel kan. Je kan de hoogte van de header nog iets aanpassen zodat de hele foto zichtbaar is. De breedte van de header is afhankelijk van elk scherm waar je op kijkt, hij kan namelijk ook veel breder zijn, wat direct weer betekent dat de foto nog breder getrokken wordt. Het is bij een foto dus heel erg belangrijk dat je genoeg ruimte om de foto heen hebt die eventueel weg mag vallen.

Ga je opzoek naar een foto voor je header, of ga je zelf foto’s maken. Zorg dan dat het een liggende foto is met genoeg ‘lucht’ om de foto heen.

The post Wel of geen slider op je website gebruiken? appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/wel-of-geen-slider-tips-voor-een-succesvolle-homepage/feed/ 0
Het gebruik van beelden op je website http://boli-media.nl/de-rechten-van-beelden/ http://boli-media.nl/de-rechten-van-beelden/#respond Wed, 27 Dec 2017 10:50:05 +0000 http://boli-media.nl/?p=29319 Een mooie afbeelding maakt je artikel, flyer of kaart natuurlijk helemaal af. Maar hoe kom je aan een mooie afbeelding? Op heel veel foto’s zitten...

The post Het gebruik van beelden op je website appeared first on Boli Media.

]]>

De rechten van beelden

Een mooie afbeelding maakt je artikel, flyer of kaart natuurlijk helemaal af. Maar hoe kom je aan een mooie afbeelding? Op heel veel foto’s zitten rechten en daardoor mag je deze niet gebruiken. Je kan ze natuurlijk zelf maken waardoor je zelf de rechten hebt, maar er bestaan ook heel veel stockfoto sites waar je foto’s kunt downloaden.

Natuurlijk zijn er heel veel betaalde stockfoto sites, bijvoorbeeld Shutterstock en 123rf. Hier kun je een betaald account nemen en dan mag je bijna alle beelden, voor alles gebruiken. Maar er zijn ook heel veel sites waar je gratis foto’s kunt downloaden. We delen er graag een paar met je:

www.pexels.com
Pexels is een site met allemaal rechtenvrije foto’s. Deze kan je gratis gebruiken op je site of in je producties. Meer informatie kun je hier vinden: Klik.

www.foodiesfeed.com
De naam doet het al vermoeden, maar op Foodiesfeed kun je terecht speciaal voor de mooiste food foto’s. Je hebt een groot aantal gratis foto’s, maar je kan er ook een premium abonnement afsluiten.

www.jeshoots.com
Jeshoots is een site waar je gratis foto’s en Photoshop mock-ups kan downloaden. Alles is rechtenvrij te gebruiken.

www.freepik.com
Freepik is een hele uitgebreide site met stockfoto’s, Photoshop mock-ups en vector bestanden. Je kan hier gratis gebruik van maken, maar vaak moet je dan in je eindproductie wel de auteur noemen. Je kan er ook een abonnement afsluiten, dan zijn alle rechten afgekocht.

Bij veel sites zijn er wel rechten met betrekking tot de auteursvermeldingen, lees dit dus eerst goed voordat je de foto gebruikt.

Kun je met deze sites niets? Hier vind je een lijst van 73 sites met betaalde en gratis foto’s: www.canva.com/learn/free-stock-photos/

The post Het gebruik van beelden op je website appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/de-rechten-van-beelden/feed/ 0
Het verzamelen van emailadressen http://boli-media.nl/het-verzamelen-van-emailadressen/ http://boli-media.nl/het-verzamelen-van-emailadressen/#respond Mon, 30 Oct 2017 18:54:49 +0000 http://boli-media.nl/?p=29261 We hebben het al gehad over de onderwerpregel van je nieuwsbrief. Maar hoe kom je nu eigenlijk aan meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief...

The post Het verzamelen van emailadressen appeared first on Boli Media.

]]>

Het verzamelen van emailadressen

We hebben het al gehad over de onderwerpregel van je nieuwsbrief. Maar hoe kom je nu eigenlijk aan meer inschrijvingen voor je nieuwsbrief, en personen die de nieuwsbrief ook daadwerkelijk lezen?

We delen graag wat basis tips met je:
• Bied exclusieve content aan die alleen via de nieuwsbrief te ontvangen is. Denk hierbij aan een speciaal product, een korting, gratis eBook of andere handige tips. Vermeld duidelijk dat je dit alleen ontvang via de nieuwsbrief, maak het zo exclusief mogelijk. Mensen worden nieuwsgierig en hebben een reden om zich aan te melden.
• Om mensen zich direct aan te laten melden, kun je er nog een tijdsgebonden actie aan toe voegen, bijvoorbeeld: ‘Je hebt nog 3 uur de tijd om je aan te melden voor de nieuwsbrief en de exclusieve korting te ontvangen’. Dit kan een reden zijn dat mensen zich direct aanmelden in plaats van het later willen doen en het dan vergeten.
• Zorg dat je inschrijfformulier direct zichtbaar is. Laat het zodra je op de website komt met een pop-up naar voren komen. Plaats het ook weer in je footer, onderaan je artikelen en verspreid het op social media. Inplaats van een pop-up (wat soms als irritant ervaren kan worden), kun je ook kiezen voor een notificatiebalk boven aan je website. Zorg dat deze op een bijzondere manier opvalt.
• Laat mensen enkel hun naam en emailadres invullen en niet een heel formulier. Ieder veld is weer een extra stap, een extra stap waar mensen kunnen afhaken.

Heb jij nog handige tips om meer aanmeldingen te ontvangen?

The post Het verzamelen van emailadressen appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/het-verzamelen-van-emailadressen/feed/ 0
De onderwerpregel van je nieuwsbrief http://boli-media.nl/nieuwsbrief/ http://boli-media.nl/nieuwsbrief/#respond Sun, 17 Sep 2017 10:24:08 +0000 http://boli-media.nl/?p=29237 E-mailmarketing is tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar hoe zorg je er nou voor dat zoveel mogelijk mensen je mail ook daadwerkelijk...

The post De onderwerpregel van je nieuwsbrief appeared first on Boli Media.

]]>

De onderwerpregel van je nieuwsbrief verdient aandacht

E-mailmarketing is tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar hoe zorg je er nou voor dat zoveel mogelijk mensen je mail ook daadwerkelijk lezen en niet zien als spam? Wij delen graag wat feiten en tips met je.

Onderwerpregel
Je onderwerpregel is een belangrijk onderdeel van je nieuwsbrief. Hier bepalen mensen namelijk of ze je mail wel of niet openen. 47% van je ontvangers opent een e-mail alleen op basis van de onderwerpregel. En 69% van je ontvangers bepaalt op basis van de onderwerpregel of een mailing spam is ja of nee. Dat is heel wat he?

De eerste tips die we je kunnen meegeven zijn:
• Begin je onderwerp niet meer met: Nieuwsbrief [maand] [jaar]. Dit is zo achterhaald en verlaagt je open ratio.
• Emails met ‘gratis’ of ‘sale’ in de onderwerpregel worden 10% meer geopend.
• Een onderwerp met 3 of meer woorden wordt eerder geopend dan 1 of 2 woorden. Maar zorg dat je onderwerp regel niet langer is dan 30 woorden. Dit werkt weer averechts.

Heb je moeite met het verzinnen van een onderwerpregel? Dit zijn de do’s en don’ts:
Doen
• Houd de nieuwsbrieven van de concurrenten in de gaten. Wat doen zij met hun onderwerpregels? Kun je er wat van leren?
• Als je echt geen inspiratie hebt, zet dan enkel het onderwerp uit de e-mail in de onderwerpregel.
• Blijf vooral testen. Check altijd goed hoe je de nieuwsbrief zelf op verschillende divices ontvangt voordat je deze verstuurd. Ook kan je gebruik maken van A/B testing. Maak van iedere nieuwsbrief 2 varianten en kijk welke het beste werkt. Neem die constateringen mee bij het maken van je volgende nieuwsbrief.

Niet doen
• Zoals we eerder al meldde: gebruik niet meer de de datum als onderwerpregel.
• Gebruik niet de naam van de afzender, deze staat er dan 2 keer, is wat dubbelop.
• Maak niet onnodig gebruik van hoofdletters. Een goede onderwerpregel doet zijn werkt wel.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Of kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je nieuwsbrieven? Neem dan contact met ons op (info@boli-media.nl). Wij helpen je graag!

Bron: https://spotler.com/blog/

The post De onderwerpregel van je nieuwsbrief appeared first on Boli Media.

]]>
http://boli-media.nl/nieuwsbrief/feed/ 0